B L O G |

 

Herfst is Loslaten.. 

Loslaten? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Veel van wat we hebben meegemaakt in ons leven bepaald hoe we nu in het leven staan, heeft ons gebracht tot wie en waar we nu zijn. Toch is het niet altijd even makkelijk om je vrij te maken van negatieve ervaringen of gebeurtenissen die je veel energie hebben gekost. We dragen vaak nog veel oude ballast met ons mee zonder dat we erg in hebben.

De vraag die jezelf hierbij zou kunnen stellen is: Dient het je nog op dit moment? Besef je dat alles een doel heeft en dat alles wat je tot nu toe hebt meegemaakt ook tot doel had om jou te laten groeien hierdoor, hoe vervelend wellicht de situatie ook was.
Probeer eens schoon schip te maken, zodat je letterlijk en figuurlijk ruimte krijgt om meer te genieten en weer ontvankelijk wordt voor nieuwe mooie ervaringen in het leven.

STAP 1:

Ruim op in huis wat je niet langer meer dient dus wat je niet meer nodig hebt,  wat kapot is of niet goed meer werkt, wat nog pijnlijke of nare herinneringen geeft (foto’s, cd’s, sieraden etc..) Belangrijk! Als je eenmaal begint te ruimen, rond het dan per onderdeel ook echt helemaal af i.p.v. dingen door te schuiven naar een ander moment. Twijfel je bij bepaalde spullen of je het wel of niet weg moet doen doe dan eens het volgende: Neem elk object stevig in je hand en vraag jezelf af: Dient dit nog voor me op dit moment? Word ik er blij van? Stel je jezelf eens voor in een woonruimte of huis waar alleen maar dingen staan waar je blij van wordt?
! Boekentip: ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo 

STAP 2:

Schrijf eens op welke mensen nog een bepaalde negatieve of steeds terugkerende emotie bij je oproepen. Bepaalde mensen die b.v. regelmatig nog door je hoofd heen gaan, waarvan je weet dat je er nog iets mee moet of wilt maar het komt er steeds maar niet van. Bekijk dit zowel in je persoonlijke leven als in je werk of business.  Besef je dat deze mensen jou iets spiegelen waardoor jij  wellicht weer kan groeien?  Bijvoorbeeld in assertiviteit, zelfvertrouwen, discipline, of het daadwerkelijk afronden van dingen dus integriteit. Niets gebeurt voor niets. Kijk of het je lukt om als het ware in het reine te komen met deze mensen, bel ze of schrijf ze een brief. Sta jezelf toe het verleden achter je te laten. Als je ze niet kan benaderen, schrijf de vervelende ervaring of steeds terugkerende emotie dan op papier en verbrand dit papier terwijl je zegt: Ik laat deze negatieve ervaring nu los!

STAP 3:

Probeer zaken waar je nog een schuld- of faalgevoel bij hebt, zaken die voor jouw gevoel dan ook nog niet afgerond zijn voor jezelf op te schrijven. Schrijf hierna op een apart vel papier duidelijk voor jezelf op dat je op dat moment naar beste weten hebt gehandeld, dat je niet beter wist en vergeef jezelf. Tot slot verbrand je het papier terwijl je zegt: Ik vergeef me zelf!

STAP 4:

Affirmeer vanaf nu 3 weken in de ochtend en avond 10x de zin:
“Ik vergeef mezelf en anderen voor nare ervaringen. Ik maak nu ruimte om meer te genieten van mijn leven.”

STAP 5:

Zorg op een dieper level voor ‘bewuste fysieke ontspanning’ waardoor je mentaal als vanzelf ook op een dieper level zal gaan ontspannen.  Ontspanning is nodig om je lichaam en geest te laten herstellen van de inspanning. Krijgen je lichaam en geest niet de tijd om bij te komen dan stapelen spanning en vermoeidheid zich op. Tot het uiteindelijk teveel wordt. Je kunt veel meer aan als je tussendoor ontspant. Je gaat makkelijker om met stress, je business of werk en de eisen die aan je gesteld worden.

Stap b.v. vanaf nu weer vaker je yogamat op of beslis om vanaf nu met yoga te starten en maak ergens een afspraak voor een proefsessie. Mediteer, doe ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, of boek een massage waarbij de diepliggende lagen worden aangepakt. Denk hierbij b.v. aan een holistische/energetische massage waarbij meer dan alleen de spieren worden aangesproken. Houdt in ieder geval in gedachten dat het hierbij gaat om ‘bewuste fysieke ontspanning’, dat wil zeggen, dat je met je gedachten focust op het ontspannen van alle spieren en het reguleren van de ademhaling zonder dat je gaat zweten. Je hartslag moet echt naar beneden. Helaas geldt dit dus niet als je op de bank zit voor een avondje Netflix of heerlijk een boek aan het lezen bent. Ja, het betreft zeker wel een ontspannen moment waarbij we aan de oppervlakte ook echt wel zullen ontspannen, maar daar is het dan ook alles mee gezegd. Het blijft aan de oppervlakte en blijven de hersenen nog actief en geprikkeld.

Tot slot

De bovenstaande stappen helpen je om vanuit het eerste helft van 2019 weer even schoon schip te maken en ruimte te creëren zodat we de tweede helft van 2019 fris, krachtig en een stuk lichter tegemoet gaan.

Bij We Are Yoga in Tilburg organiseer ik maandelijk workshops of events waarbij we dieper in de seizoenen duiken en meer kijken naar de Wetten van de Natuur wat bijdraagt aan een bewuster, lichter en in-balans leven. Hoe meer we het ritme van de natuur leven hoe meer het leven met je mee zal gaan werken.

Het eerstvolgende event is op zondag 29 september 2019.

 

YOGA EVENT | zondag 29-09-2019: Maanyoga ‘Nieuwe Maan’

Vanaf het nieuwe seizoen worden er maandelijks speciale Events en Workshops georganiseerd. Elk met een bijzonder thema.
Zondag 29 september staat als eerste op het programma en gaat over de start van de Maancyclus ‘Nieuwe Maan’. We delen hierin de belangrijkste info rondom deze maanstand, wat houdt het in, wat kun je ermee én beoefenen we een yogasessie speciaal ingericht op de energie van van deze periode. Tot slot zetten we intenties neer voor de aankomende maancyclus. Voor meer info kijk bij Events.

Ervaar je deze zondag de energie van de Nieuwe Maan mee?

Wees welkom!

Lieve groet,

Suzanne

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This