B L O G |

 

The magic happens at night.. 

Terwijl jij lekker in dromenland bent, gaat je huid op standje reparatie en gaat keihard aan het werk om de schade van de dag te herstellen van o.a. UV-straling, vervuiling, stress, etc. Het avondritueel voor je huid is daarom zeer belangrijk. Tussen 0.00uur en 04.00uur gebeurt ‘The Magic’. Je huid heeft dan alle tijd om zich te herstellen. ’s Nachts scheidt je huid afvalstoffen en zweet uit die overdag zijn binnengedrongen , cellen vernieuwen zich en is in de nacht de opname van voedingsstoffen voor je huid optimaal.

De volgende stappen zijn belangrijk als jij s’ ochtends wakker wilt worden met een verbeterde versie van je huid en dus van jezelf.

  1. Reinigen
  2. Scrub of Peeling
  3. Serum
  4. Oogcreme
  5. Nachtcreme of sleep mask

1. Reinigen

Het is belangrijk om je huid schoon te maken. Ook als je geen foundation, gekleurde crème’s  of poeder gebruikt. Je huid vangt namelijk gedurende de hele dag allerlei vuilstoffen op van buitenaf, zoals bijvoorbeeld uitlaatgassen en luchtvervuiling. Maar ook van binnenuit, door zweten en hormonen en het hele innerlijke chemische proces wat de hele dag doorgaat.

Hoe reinig je de huid?
Hoe je de huid het beste kan reinigen, hangt af van het reinigingsproduct dat je gebruikt. Er zijn verschillende soorten reinigingen; milk, reinigingswater, schuim, balsems. Het belangrijkste is dat je het product er weer goed afhaalt. Dit kan door middel van water of watjes of een schoon washandje. Reinigen doe je twee keer per dag en dus extra goed voor dat je naar bed gaat.

Welke producten?
Wij werken met de producten van Klapp Cosmetics. Een merk wat innovatief is en met de nieuwste technologien werkt. Jij wilt toch ook het beste voor je huid? Onderaan deze blog hebben we een aantal producten met zorg voor je geselecteerd die zorgen voor een optimale nachtverzorging.

2. Scrub of Peeling

Regelmatig peelen helpt je huid gezond en stralend te zijn. Je huid is 24 uur per dag 7 dagen in de week hard aan het werk om nieuwe huidcellen te maken, te repareren en afvalstoffen af te voeren. Om dit proces te helpen is regelmatig een peeling of scrub doen geen overbodige luxe. Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar wat is nou het verschil tussen peeling en scrub?

Wat is het verschil tussen scrub en peeling?
Een peeling bestaat eigenlijk altijd uit een verwekende stof. Dit is meestal een zuur, zoals bijvoorbeeld: fruitzuren w.o. citroenzuur en glycolzuur (AHA’s), maar ook Salicylzuur (BHA) is een veel gebruikt zuur. Deze zuren lossen als het ware de celtussenstof op, waardoor de dode huidcel er als het ware afvalt.

Een scrub bestaat uit een crème met fijne tot grove korrel. Doordat je met je vingertoppen deze scrubcrème inmasseert schuren de korreltjes de dode huidcellen weg. Je lichaam kan je ook scrubben met een speciale scrubhandschoen of sisalhandschoen. Net wat je zelf prettig vind in gebruik.

Voor je lichaam kun je beter kiezen voor de scrub en voor je gezicht een milde peeling. Je gezichtshuid is nu eenmaal vele malen dunner dan de huid van je lichaam, dus behandel haar met respect.

Hoe gebruik je een peeling of scrub?
Een peeling kan je vaak al aanbrengen op een schone droge huid, soms moet je de peeling even laten inwerken, dit kan licht tintelend aanvoelen op het gezicht en trekt langzaam weg. Afhankelijk van de peeling die je gebruikt laat je deze 5 tot 10 minuten inwerken, dit staat vaak wel aangeven op de verpakking.

3. Serum

Als je een peeling of scrub gedaan hebt is het belangrijk om je huid even extra te verwennen met een voedende maskertje of serum voor je gezicht. Alvorens je je crème aanbrengt. Hiermee geef je je huid gelijk wat extra voedingsstoffen, waardoor zij nog meer gaat stralen.

Een serum is een huidverzorgingsproduct die je na je reiniging aanbrengt op je huid. Het serum breng je aan voordat je een crème aanbrengt. Het doel hiervan is dat de krachtige ingrediënten die een serum bevat nog dieper in de huid kan gaan. Een serum is ideaal om dieper in de huid te treden omdat het bestaat uit kleinere moleculen en een zeer hoge concentratie met actieve bestanddelen. Een serum is eigenlijk een extra hulpmiddel die je nog meer kan helpen als je bijvoorbeeld rimpels wilt verminderen.

Hoe vaak gebruik je een serum?
Dit hangt heel erg af van het serum die je gebruikt. De meeste serums die je bij Beauty All In kan kopen worden allemaal voor de crème gesmeerd, twee keer per dag.

4.Oogcrème

De Huid van je oogcontour:
– is dunner en dus kwetsbaarder
– bevat geen talgklieren
– heeft een andere structuur
– wordt extra belast door wrijving en knipperen van de ogen
– laat eerste fijne lijntjes door droogte zien
– is gevoelig voor ontstaan donkere kringen
– kans op vet -en vochtophopingen

Kortom, de huid rondom de ogen is heel anders dan de huid op je wangen, voorhoofd en kin. En heeft ook een andere verzorging nodig dan je gezichtshuid. De samenstelling van een gezichtscrème is veel intensiever dan een oogcrème. Omdat de huid zó verschillend is vereist het andere ingrediënten. Een intensieve gezichtscrème met onder andere zuren, vitamines en andere intensieve werkzame ingrediënten kunnen zwellingen, roodheid en/of schilfering van het oogcontour geven. Dit kan tevens zorgen voor een snellere veroudering van het oogcontour.

5.Nachtcrème of Sleeping Mask

Sleeping masks of leave-on maskers zijn bedoeld om urenlang op jouw huid te blijven zitten en daarom bevatten ze geen actieve ingrediënten die irritatie kunnen veroorzaken als een langere tijd op de huid blijven. Ze zijn hoofdzakelijk bedoeld om de huid te hydrateren en voeden gedurende de nacht, gecombineerd met anti-oxidanten om de huid te laten stralen in de ochtend. Check voor de zekerheid de verpakking en let op ingrediënten als glycolzuur en salicylzuren, deze zijn niet geschikt om langer op de huid te zitten.

Nachtcrème
Wat is dan het verschil met een gewone nachtcrème? Het verschil zit hem in de formule. Slaapmaskers hebben vaak een gel-achtige substantie om de werkzaamheid van het product te verbeteren. Ze zijn gericht op een intensere hydratatie en worden gecombineerd met anti-aging ingrediënten. Nachtcrèmes zijn vooral gericht op het hydrateren en voeden van een droge of geïrriteerde huid. Er is dus wel degelijk een verschil. Ze zijn allebei goed voor je, maar het is eigelijk appels met peren vergelijken. Jouw nachtcrème voorziet jou van jouw benodigde dosis hydratatie voor de nacht, terwijl je een sleep mask één of twee keer per week kunt overwegen als aanvulling op jouw nachtcrème, voor de extra eerder genoemde voordelen.

De producten van We Are Yoga

Wij werken met de producten van Klapp Cosmetics.
De volgende produkten hebben wij voor je geselecteerd voor een optimale nachtverzorging:

– Vitamine C Cleansing Foam
– Aroma Cacao Peeling
– Kiwacha Serum
– I Tech Eye Cream
– Kiwacha Overnight Mask

https://www.klapp-cosmetics.com/nl/

Onze Skin Expert
Maak een afspraak voor een Classic Facial en ervaar de deskundigheid en professionaliteit van onze Skin Expert, Mark.

Herfstaanbieding: Boek nu voor slechts €49,50 (actie loopt tot 14 oktober 2019)

Tik tak, Tik tak..

 

Zien we je snel?

 

Liefs Suzanne en Mark

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This