Het magische van de maan

De maan is veel meer dan alleen een bijzonder verschijnsel aan de hemel. Het is iets magisch, iets wat niet direct tastbaar is maar wel de basis van ons bestaan. Het is een natuurlijk kompas, de enige ‘natuurlijke satelliet’ van de aarde, wat leiding kan geven, en wat ze eigenlijk onbewust al doet, aan ons als mens. Voor mij persoonlijk geeft de maan mij het gevoel alsof we onderdeel zijn van een veel groter geheel. Ken je die momenten dat er ineens bijzondere dingen plotseling samenkomen of van die ‘telepathie-momenten’? “Het Universum…”, roep ik dan. De maan is iets geworden waar ik dingen en gebeurtenissen in het leven door kan verklaren, altijd de steun vindt die ik op dat moment nodig heb, en me altijd weer terugbrengt naar mezelf en me op mijn pad houdt. Ik kan vaak mijn emoties uit de stand van de maan op dat moment herleiden waardoor ik beter in staat ben om ermee te dealen en me ervan los te koppelen.

Invloeden van de maan 
De maan is krachtig genoeg om de oceanen te sturen (eb en vloed) en de duistere nacht op te lichten. De maan is de enige ‘natuurlijke satelliet’ van de aarde. Volgens de astrologie zijn de belangrijkste aspecten waar de maan invloed op heeft: emoties, voeding, thuis, instincten, moeders, behoeften, verzorging, vrouwelijkheid, het verleden, wortels, veiligheid en het onderbewuste. Vandaar dat veel mensen tijdens een nieuwe maanfase een bepaalde verandering ervaren; veel of weinig energie, moeilijker slapen of juist heel uitgerust wakker worden, makkelijker alles los kunnen laten of moeite hebben met dingen loslaten, erg geëmotioneerd of prikkelbaar zijn zonder echt te weten waarom zijn voorbeelden van wat je zou kunnen merken bij bepaalde maanfasen. Als je steeds meer gaat leven op het ritme van de maan wordt dit steeds meer en beter voelbaar. Elke maanfase duurt ongeveer 2 tot 3 dagen en elke fase heeft een unieke betekenis.

Leven op het ritme van de maan

Als je leert mee te bewegen op het ritme van de maan creëert dit het balans waar we vaak naar blijven zoeken en tegenaan blijven lopen. Je kunt niet dag in dag uit op ‘full power’ leven en alsmaar door blijven rennen, net als je ook niet hele dagen in de ‘rustmodus’ kan verblijven en wachten tot het juiste moment weer naar je toe zal komen.  Er zal een balans nodig zijn tussen de actiemomenten, waarbij je wanneer dat nodig is in actie komt, en de rustmomenten, waarbij je even kan ontladen en herstellen van de actie die je daarvoor geleverd hebt. De verschillende maanfasen van de maancyclus, die ongeveer 29 dagen duurt, helpen je mee om dit balans in je leven te kunnen integreren. Het enige wat jij maar hoeft te doen is ‘écht te luisteren’ naar je innerlijke kompas en erop vertrouwen dat jij zelf het beste weet wat goed voor je is.

 “The moon is a reminder that no matter what phase I am in I’m still whole.”

Pin It on Pinterest

Share This