Zondag 1-12-2019
Yoga event  | Yang yoga ‘Energizing’ | 09.30 – 11.30

Leden: €12,50 (of 1 rit van rittenkaart)
Niet-lid: €17,50

Wat is Yang Yoga?
Yang Yoga is niet zozeer 1 specifieke yogasoort maar een overkoepelend begrip voor de actievere, meer dynamische en flow yogavormen zoals:

  1. Power Yoga
  2. Bikram Yoga
  3. Iyengar Yoga
  4. Ashtanga Yoga
  5. Vinyasa Yoga

Dit zijn yogavormen waarbij je werkt op de spieren door aanspanning en het ontwikkelen van kracht en uithoudingsvermogen. Het is de mannelijke tegenhanger van Yin Yoga en de houdingen worden niet zo lang aangehouden. Deze vormen geven je energie en warmte.

Inhoud Yang Yoga sessie: Vinayasa Yoga
Vinyasa yoga wordt ook wel flow yoga genoemd, omdat de houdingen geleidelijk en soepel in elkaar overgaan, Vinyasa betekent ‘adem-gesynchroniseerde beweging’. Door deze verbinding onderstaat er een natuurlijk ritme, flow, waarin in de houdingen elkaar in een redelijk tempo opvolgen. Flow vanuit ademhalen, voelen, loslaten, aandacht en ruimte. Door middel van een creatieve reeks houdingen (asanas) bereid dit je voor op moeilijkere houdingen. Krachtige houdingen en diepe stretchhoudingen waar de tijd voor genomen wordt.

Je hoeft niet lenig te zijn om deel te kunnen nemen aan deze sessie. Er wordt rekening gehouden met iedere niveau. Wel is het raadzaam om bij bepaalde fysieke bepekingen eerst contact op te nemen zodat we kunnen bespreken wat wel en niet mogelijk is voor je. Er zijn altijd opties in houdingen, zodat je rustig kunt opbouwen. Souplesse en gratie gaan uiteindelijk hand in hand en leiden tot meditatie door beweging.

Aantal plaatsen beschikbaar: 10

Meld je daarom tijdig aan.

Wees welkom!

Meld je aan via onderstaand formulier. (Ben je lid en betaal je met de rittenkaart, stuur me dan een aanmelding per mail  o.v.m. ‘Aanmelding Yoga Event 1-12-2019’)

Formulier niet gevonden

Pin It on Pinterest